facebook

ZORGINSTELLINGEN

CREATIEVE OPLOSSINGEN IN DE MEDISCHE WERELD

Zorginstellingen

Augmented en Virtual Reality spelen een steeds grotere rol bij zorginstellingen. Van het visualiseren van nieuwe afdelingen, ziekenhuizen en praktijken tot nieuwe manieren van leren. StickyLock is de specialist op het gebied van AR, VR, 360° video en serious gaming en staat ook voor jouw zorginstelling klaar om creatieve oplossingen te bieden met de allernieuwste technieken.

Patiënten voorbereiden met Virtual Reality

In de zorg kan Virtual Reality op verschillende manieren ingezet worden. Zo kan een VR-bril in de ouderenzorg bijvoorbeeld gebruikt worden om mensen voor te bereiden op een operatie. Virtual Reality kan naast toepassingen in de ouderenzorg ook gebruikt worden om kinderen gerust te stellen voor een behandeling of operatie. Ze kunnen met de VR bril op het hele proces doorlopen en alles van dichtbij bekijken. Zo herkennen ze al verschillende fases en producten tijdens de operatie en zullen ze minder angstig zijn.

Leren met Augmented en Virtual Reality in de zorg

Opleidingen tot arts en verpleegkundige zijn in het begin natuurlijk vooral theoretisch. Daarna volgen co-schappen en assistentopleidingen in het ziekenhuis zelf. Virtual Reality filmpjes zijn dan ideaal om praktijkinstructies te geven. Er kunnen bijvoorbeeld operaties gefilmd worden, waarbij uitleg gegeven wordt. Met behulp van visualisatie zal complexe stof beter blijven hangen. Doordat het lijkt alsof studenten echt onderdeel zijn van de praktijkervaring zal alle informatie beter opgenomen worden. Dit kan ook bereikt worden met Augmented Reality, als toevoeging aan de lesstof. Zo kunnen met AR organen van dichtbij bekeken worden tot in het kleinste detail. Het is zelfs zo te animeren dat deze ontleed kunnen worden.

Serious gaming in de zorg

Ook serious gaming komt steeds meer voor in de zorg. Hiervoor kan natuurlijk gebruik gemaakt worden Augmented Reality. Tijdens het doen van een game kunnen de studenten praktijkoefeningen uitvoeren. Ze kunnen dit steeds blijven oefenen totdat het foutloos gaat. Ze leren van hun fouten en kunnen de geleerde stof direct in de praktijk toepassen.

Bouwen in de zorg met Virtual Reality

Daarnaast kan Virtual Reality in de zorg ook gebruikt worden wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe afdeling, nieuw gebouw of zelfs een heel nieuw ziekenhuis gebouwd gaat worden. Ontwerpen komen tot leven en zo kan je laten zien, zonder dat er ook maar een steen is gelegd, hoe alles eruit komt te zien.

Benieuwd naar de mogelijkheden van AR en VR in de zorg? 

Ben je benieuwd wat wij jouw zorginstelling nog meer kunnen bieden op het gebied van Augmented en Virtual Reality en serious gaming? We vertellen je er graag meer over. Onze specialisten gaan te werk met oog voor detail en de allernieuwste technieken. Van kant-en-klare oplossingen tot maatwerk; alles is mogelijk. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!

BENIEUWD NAAR MEER?

Wij staan altijd open om samen te brainstormen, nieuwe innovatieve mogelijkheden
te verkennen en persoonlijk voor jou aan de slag te gaan.

IK WIL INNOVEREN!

INNOVEREN?

Wij staan altijd open om samen te brainstormen!

IK WIL GRAAG INNOVEREN!

Correspondentieadres

Zekeringstraat 17 A
1014 BM  Amsterdam
Nederland

Bezoekadres

Bredaseweg 85
4872 LA Etten-Leur
Nederland
Telefoon: +31 (0)20 894 6434
E-mail: info@stickylock.com

Vraag gratis onze AR brochure aan!
Wij sturen hem naar je op.