facebook
Virtual Reality wordt steeds populairder en de mogelijkheden met VR zijn eindeloos. Zo ook voor jouw bedrijf. Het is echter logisch dat je misschien niet precies weet hoe je deze techniek inzet. Dat leggen we je in dit artikel uit.

Sinds 2015 is Virtual Reality enorm aan het opkomen. Er worden continu nieuwe technieken en mogelijkheden ontwikkeld op het gebied van VR en het wordt dan ook steeds meer gebruikt. Het inzetten van VR op zakelijk gebied kan vele voordelen hebben voor je bedrijf. Zo kun je door Virtual Reality te gebruiken, laten zien dat je creatief en innovatief denkt. Dit zijn eigenschappen die klanten graag zien in een bedrijf. Daarbij zijn er ook binnen het bedrijf een hoop mogelijkheden om VR in te kunnen zetten

Wat is Virtual Reality en hoe zet je het zakelijk in?

Bij Virtual Reality dragen de deelnemers een bril. Dit wordt een Virtual Reality bril genoemd. Deze bril visualiseert een geheel nieuwe omgeving. Als gebruiker kun je door deze omgeving heen lopen en dit wordt vaak ervaren als een levensechte ervaring. Doordat je werknemers met VR in elke gewenste situatie kunt brengen, is het een erg goede trainingstool. 

VR trainingen voor je werknemers

Je kunt je personeel gemakkelijk trainen met behulp van VR. Door gebruik te maken van Virtual Reality training hoef je geen trainingsruimte of oefensituatie te creëren, maar kunnen je werknemer simpelweg met een VR-bril aan de slag. Het voordeel van Virtual Reality is dat het vaak een geheel nieuwe ervaring is. Je werknemers zijn dan nieuwsgierig en ze nemen dan ook veel makkelijker alle informatie die je ze toeschuift op. Zo leren ze dus sneller.

Stimuleer en beïnvloed de omgeving

In een virtuele omgeving kan alles in principe naar wens worden aangepast. Voor makelaars en architecten kan dit bijvoorbeeld erg handig zijn, zij kunnen zo namelijk een huis dat nog niet gebouwd is al volledig laten zien. Ook rondleidingen door bijvoorbeeld een bedrijf of winkel zijn heel gemakkelijk mogelijk.

Neem contact met ons op

Live meetings tijdens het thuiswerken

Meetings zijn makkelijk te organiseren via VR. Videobellen zorgt vaak voor enige vertraging, ook is het soms moeilijk elkaar goed te zien. Het is veel makkelijker om face-to-face met elkaar te werken en zo ook met elkaar te praten. Met Virtual Reality kan dat. Er kan een virtuele vergaderruimte worden ontwikkeld, waardoor je samen met je werknemers toch live aan tafel kunt zitten.

Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid om presentaties en vergaderingen interessanter te maken. Neem je doelgroep mee in een boeiend, interactief verhaal, zo blijft alles gegarandeerd beter hangen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem contact op met StickyLock om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.