facebook

Augmented Reality wordt steeds meer gebruikt en het wordt ook steeds makkelijker te gebruiken. Met veel telefoons, kun je al enorm veel, zelfs zonder dat daarvoor een app gedownload moet worden. Het is dan ook enorm makkelijk om AR toe te voegen aan je marketing strategie. In dit blog leggen we je uit hoe je dat kunt doen.

Wat is Augmented Reality?

Misschien weet je al wel ongeveer wat Augmented Reality (AR) is, maar om je een wat duidelijker beeld te geven, leggen we het nog even kort uit. Bij Augmented Reality worden beelden, zoals 3D-modellen, door middel van een bril of smartphone toegevoegd aan de werkelijkheid. Een goed en bekend voorbeeld hiervan is snapchat, waarbij mensen filters over hun gezicht heen kunnen plaatsen, maar ook 3D-figuren in hun beeld kunnen zetten.

Waarom Augmented Reality in je marketing strategie?

Een bewezen voordeel van Augmented Reality is dat het langer de aandacht vasthoudt van je publiek en dat het ook langer in het geheugen blijft hangen. Dit komt omdat Augmented Reality nieuw is, mensen hebben er weinig of geen ervaring mee en vinden het daardoor interessant. Je geeft je publiek een geheel nieuwe beleving van marketing en de aandacht van je publiek blijft dan ook langer hangen. Precies om die reden is het gebruiken van Augmented Reality marketing een logische, maar ook slimme stap. 

Daarbij laat je door het gebruiken van AR marketing zien dat je in staat bent je aan te passen op nieuwe technieken. Je laat hiermee zien dat je modern, flexibel en innovatief bent; allemaal kwaliteiten die mensen graag zien in een bedrijf. 

Neem contact met ons op

Manieren om AR te gebruiken in je marketing

Het gebruiken van Augmented Reality begint een echte trend in de marketing te worden. Je kunt AR op enorm veel manieren toevoegen aan je marketing. Je kunt al heel simpel beginnen, met features die makkelijk te gebruiken zijn voor je klanten. Zo kun je als restaurant QR-codes op je menukaart plaatsen. Wanneer klanten deze dan scannen kunnen ze bijvoorbeeld zien waar bepaalde producten vandaan komen of krijgen ze foto’s van de gerechten.

Door producten ‘scannable’ te maken kunnen klanten deze makkelijk in 3D bekijken. Wanneer je bijvoorbeeld stoelen verkoopt, kunnen mensen door het scannen van de QR-code de stoel gemakkelijk in hun woonkamer plaatsen, om te zien hoe deze bij de rest van het interieur past. Of laat mensen bijvoorbeeld virtueel een bril of kledingstuk passen.

Ook kleine stunts kunnen al wonderen doen. Zo kun je op flyers die je verspreidt een QR-code zetten. Deze kunnen leiden dan naar een speciaal 3D-model dat hiervoor is ontworpen, een website of iets anders. 

Kortom: reden genoeg om AR te gebruiken in je marketing strategie! Wil je weten hoe je Augmented Reality in moet zetten voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op.