facebook

SCHOLEN

ONDERWIJS

Augmented Reality in de klas

Verrijking van de lesstof met Augmented Reality in de klas

Augmented Reality (AR) biedt een goede toevoeging aan de lesstof.  Neem bijvoorbeeld een anatomie les. Met AR kun je bijvoorbeeld organen van dichtbij onderzoeken, zonder deze fysiek voor je te hebben. Loop eromheen en bekijk ze tot in het kleinste detail. De organen zijn ook te animeren zodat ze bijvoorbeeld ontleed kunnen worden.

Serious gaming met Augmented en Virtual Reality

Serious gaming is het ontwikkelen van een spel waarbij de focus ligt op het snel en effectief aanleren van iets nieuws, of om je op een bepaald vlak verder te ontwikkelen. Door met visualisaties spelenderwijs praktijkoefeningen uit te voeren blijft de stof beter hangen en kunnen de oefeningen keer-op-keer worden herhaald totdat deze foutloos zijn uit te voeren. Zowel Augmented Reality (AR) als Virtual Reality (VR) kunnen worden ingezet voor Serious gaming.

Virtual Reality in de klas

Virtual Reality lessen

Virtual Reality (VR)-lessen zijn een goede manier om lessen te visualiseren en leerlingen gefocust te houden. Doordat ze een bril op hebben zijn ze volledig afgesloten van de echte wereld en hebben ze optimale focus voor de lesstof. Verder kunnen ze alles in de ruimte onderzoeken en van dichtbij bekijken. Met VR heb je het gevoel dat je er middenin staat en het werkt motiverend en uitdagend.

Live broadcasten

Door lessen live te broadcasten kan iedereen overal ter wereld meeluisteren met de lessen. Ze kunnen gelijk reageren op onderdelen uit de les door bijvoorbeeld vragen te stellen via WhatsApp, Skype of een ander communicatiemiddel. Het is ook mogelijk om de lessen op te nemen met een 360°-camera. Hierdoor wordt de gehele ruimte zichtbaar en zoom je zelf in waar je maar wilt. Plaats verschillende focuspunten in de video om studenten te activeren.

De voordelen van Virtual en Augmented Reality in de klas

Virtual Reality en Augmented Reality kunnen erg goed worden gebruikt om een klas nieuwe dingen te leren. De intensiteit en nieuwigheid van de technieken maken dat deze ervaringen veel meer indruk maken op de studenten waardoor ze sterkere hersenverbindingen aanmaken en de informatie beter onthouden. Daarbij geven Augmented en Virtual Reality meer mogelijkheden voor het geven van online lessen, zodat je, ook wanneer je noodgedwongen thuis zit, goede, interessante lessen kunt geven.

BENIEUWD NAAR MEER?

Wij staan altijd open om samen te brainstormen, nieuwe innovatieve mogelijkheden
te verkennen en persoonlijk voor jou aan de slag te gaan.

IK WIL INNOVEREN!

INNOVEREN?

Wij staan altijd open om samen te brainstormen!

IK WIL GRAAG INNOVEREN!

Correspondentieadres

Zekeringstraat 17 A
1014 BM  Amsterdam
Nederland

Bezoekadres

Bredaseweg 85
4872 LA Etten-Leur
Nederland
Telefoon: +31 (0)20 894 6434
E-mail: info@stickylock.com

Vraag gratis onze AR brochure aan!
Wij sturen hem naar je op.