facebook

OPENBARE RUIMTE

GEMEENTES

Augmented Reality

Visualisatie ontwerp

Door ontwerpen van bijvoorbeeld parken en speeltuintjes om te zetten in Augmented Reality (AR), plaats en bekijk je deze gemakkelijk in de live omgeving. Hierdoor zie je of het ontwerp in de praktijk aan de verwachtingen voldoet. Verder kun je de beschikbare objecten in het klein op tafel plaatsen en spar je met verschillende collega’s zonder veel moeite over de ontwerpen. Hierdoor hoef je niet daadwerkelijk naar buiten. Visualisatie bespaart tijd doordat het bezwaren wegneemt en je jouw motivatie beter kunt onderbouwen.

Visualisatie Openbare Ruimte

Met Augmented Reality (AR) zie je hoe een straat eruit komt te zien na een bepaalde beslissing. Denk hierbij aan lantaarnpalen, bushokjes en prullenbakken. Door deze objecten van tevoren te plaatsen met AR, zie je hoe het straatbeeld door deze voorwerpen verandert. Zo bepaal je gemakkelijk de beste plek voor nieuwe objecten. Dit voorkomt onaangename verrassingen achteraf. Ook bespaart het tijd en geld doordat AR nog geen consequenties heeft op het eindresultaat.

Visualisatie verkeerssituaties

Als er bijvoorbeeld wordt besloten om van een kruispunt een rotonde te maken, dan plaats je het ontwerp van de rotonde met Augmented Reality (AR) over het huidige kruispunt heen. Hier kunnen verkeersdeelnemers, zoals fietsen en auto’s, in geanimeerd worden. Zo zie je in één oogopslag de nieuwe situatie en bepaal je snel waar je eventueel nog op moet letten. Het inzichtelijk maken van deze situaties voorkomt onaangename verrassingen achteraf en neemt weerstand weg. Hierdoor bespaar je tijd en geld.

Virtual Reality & 360° Media

AR, VR en pc Burgerparticipatie game

De nieuwe omgevingswet 2020 verplicht burgerparticipatie, maar dit wordt niet genormeerd. Onze burgerparticipatiegame zorgt ervoor dat je als gemeente kunt aangeven dat er ergens een parkje vrijkomt. Burgers kunnen dit parkje door middel van AR zelf inrichten met voorwerpen die vooraf bepaald zijn. Doordat burgers zelf meebeslissen en je de ontwerpen gezamenlijk bespreekt, haal je weerstand weg en normeer je burgerparticipatie.

Nieuwbouwsituaties

Met Virtual Reality (VR) laat je gemakkelijk zien hoe een nieuwe straat eruit komt te zien voordat deze af is. Zo kun je samen met collega’s van andere afdelingen sparren over de indeling. Visualisatie zorgt voor meer inzicht waardoor er minder overleg nodig is. Dit bespaart binnen gemeentes, vanwege de vele afdelingen die met elkaar te maken hebben, veel tijd en geld.

BENIEUWD NAAR MEER?

Wij staan altijd open om samen te brainstormen, nieuwe innovatieve mogelijkheden
te verkennen en persoonlijk voor jou aan de slag te gaan.

IK WIL INNOVEREN!

INNOVEREN?

Wij staan altijd open om samen te brainstormen!

IK WIL GRAAG INNOVEREN!

Correspondentieadres

Zekeringstraat 17 A
1014 BM  Amsterdam
Nederland

Bezoekadres

Bredaseweg 85
4872 LA Etten-Leur
Nederland
Telefoon: +31 (0)20 894 6434
E-mail: info@stickylock.com

Vraag gratis onze AR brochure aan!
Wij sturen hem naar je op.