facebook

FAQ

Frequently Asked Questions

ALGEMEEN

Good to know!

Alle VR, AR en Gamification toepassingen worden door StickyLock in-house gemaakt. StickyLock heeft volledige in-house development- en designafdelingen. Ook kunnen wij samen met jou en onze Marketing- en Salesafdeling brainstormen over nieuwe innovatieve ideeën, specifiek voor jullie product, dienst of bedrijf.

Hoelang duurt het ontwikkelen van AR, VR en Gamification toepassingen?

Dat ligt natuurlijk aan wat de specificaties zijn. Je moet toch minimaal denken aan 4 weken. Wist je dat wij ook een aantal kant-en-klare AR oplossingen hebben die heel snel ingezet kunnen worden?

Om de verschillende opties wat duidelijker te maken hebben we onderstaand een overzichtje gemaakt met de meest voorkomende vragen over Virtual Reality, Augmented Reality en Gamification. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, voel je vrij om deze persoonlijk aan ons te stellen door middel van het contactformulier. Wij helpen je graag!

AUGMENTED REALITY

Wat is Augmented Reality?

Augmented Reality (ook wel AR) betekent letterlijk ‘toegevoegde werkelijkheid’. Dat is ook precies hoe het werkt: een AR-toepassing kijkt naar de wereld om je heen, herkent je omgeving en voegt hier iets aan toe, een virtueel digitaal object.

Hoe werkt Augmented Reality?

Bij AR laat een mobiel apparaat, zoals een smartphone of tablet, een live beeld van de werkelijkheid zien. Deze werkelijkheid wordt vervolgens aangevuld met digitale 3D objecten die door het apparaat worden gegenereerd. Denk bijvoorbeeld aan Snapchat filters of digitale 3D objecten van meubilair, kleding, voorwerpen, producten, etc. Maar je kunt bijvoorbeeld ook de lesstof interactief maken door bijvoorbeeld een realistisch hart in AR toe te voegen dat door de leerlingen onderzocht kan worden. 

Op welke devices kan ik AR zien, wat heb ik nodig aan hardware en software?

Voor Augmented Reality heb je enkel een smartphone of een tablet nodig.

Hoe kan ik AR toepassen?

Met Augmented Reality zijn jij én jouw klant in staat om het product eenvoudig in je eigen omgeving te plaatsen en te bekijken. Zo kun je AR koppelen met een QR-code aan jouw brochure, website, boek, etiket of folder. Bovendien kun je klanten in de showroom al laten zien hoe grotere aankopen er in de werkelijkheid uit komen te zien. Ook kunnen klanten thuis kijken hoe bijvoorbeeld meubilair er uit zal zien in hun eigen huis! Ook is AR een uitstekende tool om bijzondere storytelling toe te voegen aan jouw product waardoor de interactiviteit en betrokkenheid met de gebruikers wordt verhoogd.

Waarom zou ik gebruik maken van AR?

Elk object kun je eenvoudig in elke mogelijke combinatie in detail bekijken. Daarnaast is het gebruik van AR een mooie salestool: je onderscheidt jezelf van de concurrenten, je maakt marketing die er letterlijk uitspringt en je bevorderd klantcontact.

Augmented Reality speelt met de zintuigen waardoor het bij klanten vaak een blijvende herinnering achterlaat. Ook heeft AR een hoge attentiewaarde en is het laagdrempelig in gebruik. Een andere bijkomstigheid is dat de klant de aankoop beter kan visualiseren, waardoor de kans op miskopen en retouren wordt verminderd.

Wat is de werkwijze van StickyLock m.b.t. AR?

StickyLock werkt zowel op projectbasis, geheel op kantspecificatie, als met standaardproducten. De standaardproducten kunnen eventueel op projectbasis worden omgebouwd tot een specifieke toepassing voor jou!

Wat zijn de voordelen van de standaardproducten?

De standaardproducten zijn:

  • Voordelig in aanschaf;
  • Direct in te zetten;
  • Doorontwikkeld en stabiel;
  • Handig in gebruik.

Er zijn drie standaardproducten:

  1. Eigen applicatie
  2. Gedeelde applicatie
  3. AR scanner
  1. Hoe werkt een eigen AR applicatie en wat kost dit?

De klant krijgt een kopie van een bestaande applicatie, deze kopie wordt “eigen” gemaakt voor de klant. Dit betekent dat deze onder je naam wordt gepubliceerd in de Play- en Apple-store en wordt voorzien van jouw eigen logo. Het blijft dus standaard software en het betekent dus niet dat er functionaliteiten in deze app worden gewijzigd of toegevoegd. Wil je dit als klant wel, dan wordt dit als een project behandeld. Je betaalt dan voor de eigen AR applicatie en voor alle aanpassingen die hierop gemaakt worden. Een eigen applicatie kun je aanschaffen vanaf €5.995,-.

Als je wilt dat wij speciale aanpassingen aan de standaard app maken, wordt dit als een project behandeld.

  1. Hoe werkt de gedeelde AR applicatie en wat kost dit?

In de gedeelde applicatie krijg je als klant een eigen mapje met de door jou gekozen modellen. Deze vallen wel onder de StickyLock AR app. Een abonnement kost €995,- per jaar.

  1. Hoe werkt de AR scanner en wat kost dit?

Met de AR scanner kun je een QR-code scannen. Op de achtergrond start de applicatie op waarna de gevraagde modellen in de ruimte kunnen worden gezet. Dit kost net zoals de gedeelde applicatie €995,- per jaar.

Wat is het verschil tussen de gedeelde applicatie en de eigen applicatie?

Wanneer je voor een gedeelde applicatie kiest. Krijg je een speciaal mapje met al jouw modellen in de StickyLock app. Wanneer je voor een eigen applicatie kiest krijg je echt een eigen app met jouw logo en de gewenste naam.

Waarom is het gebruik van de AR app beter dan een AR applicatie in mijn website?

We horen deze vraag maar al te vaak: “Waarom bouwen jullie de AR toepassing niet in onze website? Dat is veel makkelijker!” Het probleem is alleen dat de modellen, waar je voor betaald om die te laten maken, dan heel simpel kunnen worden gebruikt voor anderen. De modellen die wij in de app zetten zijn versleuteld en kunnen dus niet door anderen gebruikt worden!

Wat zijn de kosten van het ontwikkelen van een model?

De kosten wisselen enorm en hangen af van de complexiteit van het model en van jouw eisen en wensen. Wij maken al modellen vanaf zo’n €30,-, maar ook van enkele duizenden euro’s.

VIRTUAL REALITY

Wat is Virtual Reality?

Virtual Reality (ook wel VR) is een technologie waarbij het lijkt alsof je in een andere werkelijkheid stapt door middel van het opzetten van een VR bril. Dankzij 3D-effecten, het volledige 360graden beeld en het feit dat je compleet afgesloten bent van de wereld lijkt het alsof je midden in een andere wereld zit!

Hoe werkt VR?

Door het opzetten van een VR bril word je afgesloten van de echte wereld. Door het gebruiken van film en geluid lijkt het vervolgens alsof jij je echt in een andere wereld bevindt.

Hoe kan ik VR toepassen?

Virtual Reality moet je eigenlijk ervaren om erachter te komen wat de mogelijkheden allemaal zijn. Met het gebruik van VR kun je de kijker in een volledig andere wereld neerzetten en de mogelijkheden zijn dus eindeloos; of het nu gaat om een interactieve rondleiding door jouw bedrijf, een wandeling door een toekomstig stadspark of het meemaken van een bijzondere historische gebeurtenis.

Waarom zou ik gebruik maken van VR?

VR zorgt bij de gebruiker voor een verpletterende ervaring door het gevoel dat je in een andere omgeving staat waardoor er een blijvende herinnering ontstaat. Verder is VR makkelijk te gebruiken voor trainingsdoeleinden en is het mogelijk om contact te maken met mensen over de hele wereld.

GAMIFICATION

Wat is Gamification?

Gamification wordt gedefinieerd als het toepassen van gametechniek in niet-game omgevingen om de gebruikers ervan bijvoorbeeld te motiveren of om verandering van gedrag te stimuleren. Gamification is erg succesvol bij het aanleren van nieuwe werkwijzen of het behalen van doelen op de werkvloer en in het onderwijs.

Wat is een Serious Game?

Een Serious Game is een game met een ander doel dan entertainment. Serious Games worden gebruikt om te leren en gedragsverandering te bevorderen.  Serious gaming wordt onder andere gebruikt in bijvoorbeeld het onderwijs en gezondheidszorg. Met Serious Gaming kun je leerstrategieën, kennis en structuren combineren om specifieke vaardigheden aan te leren.

Hoe kan ik Serious Gaming toepassen?

Serious Gaming wordt grotendeels ingezet voor verschillende doeleinden. Denk hierbij aan zogenoemde ‘verandertrajecten’ en zaken als training, educatie, werving, selectie en relatiemarketing.

Waarom zou ik gebruik maken van een Serious Game?

Door het gebruik van een Serious Game kun je direct resultaten zien en feedback krijgen of geven. Ook zijn collega’s geneigd om doordachtere keuzes te maken omdat ze even een momentje hebben om na te denken en niet direct hoeven te reageren. Uiteraard is het ook mogelijk om juist wel te trainen op snelle en directe reactie. Serious Gaming kan er ook voor zorgen dat je tot nieuwe inzichten komt die direct toepasbaar zijn in real life! Daarnaast kun je situaties blijven oefenen en trainen, zonder dat je hier fysieke objecten voor nodig hebt.

Wat is het verschil tussen Gamification en Serious Gaming?

Serious games maken gebruik van complete speltoepassingenen is dus echt een volledig spel. Gamification gebruikt spelelementen in een bestaand proces en is dus geen compleet spel. Ook spelen Serious Games zich vaak af buiten de werksetting, met analogieën, terwijl er bij Gamification juist wel gebruik wordt gemaakt van de bekende werksetting. Tot slot zijn de effecten van Serious Games fictief; omdat je geleerd hebt hoe te handelingen in situatie A in de game, kun je dit vertalen/herkennen in situatie B in de werksetting. De effecten van Gamification hebben een directe invloed op de werkelijke bedrijfsprocessen, situatie A die spelende wijs geleerd is, is situatie A in de werksetting.

 

Bij Gamification kun je dus bijvoorbeeld denken aan het in elkaar zetten van een IT-kast in een game. Dit is exact dezelfde situatie als in de werksituatie van een IT’er.

Bi Serious Games kun je denken aan minigames over het opruimen van afval. Dit herleidt zich uiteindelijk tot een schonere werkruimte in de werkelijkheid.

BENIEUWD NAAR MEER?

Wij staan altijd open om samen te brainstormen, nieuwe innovatieve mogelijkheden
te verkennen en persoonlijk voor jou aan de slag te gaan.

IK WIL INNOVEREN!

INNOVEREN?

Wij staan altijd open om samen te brainstormen!

IK WIL GRAAG INNOVEREN!

Correspondentieadres

Zekeringstraat 17 A
1014 BM  Amsterdam
Nederland

Bezoekadres

Bredaseweg 85
4872 LA Etten-Leur
Nederland
Telefoon: +31 (0)20 894 6434
E-mail: info@stickylock.com

Vraag gratis onze AR brochure aan!
Wij sturen hem naar je op.