facebook

Door corona zijn de museums in Nederland nog wel even dicht. Gelukkig hebben veel musea absoluut niet stilgezeten en kun je een hoop museums nu ook vanuit de bank in je eigen huiskamer bekijken. Interactieve museums, mede dankzij de pandemie worden ze steeds populairder. Dat is allemaal mogelijk dankzij Virtual en Augmented Reality. Hieronder maakten we een lijstje van de leukste musea om virtueel te bekijken.

1. Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam staat natuurlijk voornamelijk bekend om de Nachtwacht, het wereldberoemde schilderij van Rembrandt van Rijn dat daar aan de muur hangt. Naast de vele andere prachtige kunstwerken, is ook het gebouw van het museum buitengewoon prachtig en is alleen het gebouw zelf al de moeite waard om eens wat beter te bekijken. Het Rijksmuseum heeft een geweldige online tour samengesteld, waar je alles eens op je gemakje kunt bekijken.

2. Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Over crossmediale producties gesproken, het Nederlandse Instituut voor Beeld en Geluid heeft daar behoorlijk zijn best voor gedaan. Zo is er een collectie gemaakt genaamd ‘Heimwee TV’ waarin beelden uit oude programma’s worden samengevoegd. Heerlijk nostalgisch. Ook kun je door het hele museum lopen, zodat je ook de Beeld en Geluid experience van dichtbij mee kunt maken.

3. Mauritshuis

Het Mauritshuis in Den Haag heeft zijn best gedaan om een van Nederlands meest geniale kunstenaars eens flink in het zonnetje te zetten. De digitale tentoonstelling van het Mauritshuis gaat namelijk helemaal over de Delftse schilder Johannes Vermeer. Je kunt een speciaal ontwikkelde tentoonstelling van de kunstenaar bezichtigen in AR en de schilderijen tot in detail bekijken.

4. Groninger Museum

Ook het Groninger Museum heeft een duit in het zakje gedaan. Verschillende tentoonstellingen waaronder Chihuly, Mondo Mendini en Posters voor Vera zijn in een 360 graden video terug te kijken. Daarbij heeft het museum tal van leuke opdrachten en klusjes verzameld, zodat je thuis ook zelf aan de slag kunt.

5. Lakenhal

Dit lijstje sluiten we af met de Lakenhal in Leiden. Ook dit museum heeft zijn best gedaan om zijn kunst en tentoonstellingen toch naar buiten te kunnen brengen en heeft een prachtige 360 graden video gemaakt door de zalen. Deze zalen zijn na twee jaar pas gerestaureerd en uitgebreid, waardoor het er extra mooi uitziet. Zeker de moeite waard dus.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem contact op met StickyLock om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Neem contact met ons op